Cena: 7.50 x 10 dag*

Ritta wędzona

Ser typu ricotta, wytwarzany z serwatki, dzięki czemu jest nie tylko smaczny, ale także bardzo dietetyczny – bogaty w cenne białko koziego mleka oraz pozbawiony tłuszczu. Proces wędzenia w gorącym dymie z drzewa wiśniowego nadaje Ritcie charakterystyczny, ogniskowy smak i aromat.

Ritta wędzononaRitta wędzona wygrała I miejsce w kategorii “Innych wyrobów z sera” podczas III Ogólnopolskiego Festiwalu Serów Tradycyjnych i Farmerskich w Lidzbarku Warmińskim w 2013 r.

 

 

 

 

 

 

 

Warunki zakupu: zamówienia serów na wagę realizujemy dla gramatur będących wielokrotnością 10 dag. Minimalna ilość sera, którą można zamówić, to 20 dag (zamówienia mniejsze zostaną zwiększone do 20 dag). Podana kwota jest wartością orientacyjną, gdyż ostateczna gramatura może się nieznacznie różnić. Sery są pakowane próżniowo – zazwyczaj jako jeden kawałek o wadze zbliżonej do wybranej w zamówieniu. W przypadku, gdy dany produkt ma zostać przygotowany w specjalny sposób (np. zapakowany oddzielnie lub przesłany w postaci całego krążka), prosimy o zaznaczenie tego w formularzu zamówienia.