Kozi Blues

Nasza nowość – ser długodojrzewający (oczywiście z niepasteryzowanego koziego mleka), z przerostem szlachetnej białej lub niebieskiej pleśni Penicillium Roqueforti. Ostry i wyrazisty na języku, o przyjemnym i kuszącym aromacie z nutami grzybów i śmietanki. Konsystencja kremowa, lekko krucha.

Niezastąpiony w charakterze pikantnego dodatku do dań (np. tarty) i sosów. Świetny również samodzielnie (lub na desce serów) – zwłaszcza gdy na stole pojawi się obok wykwintnego tokaja, porto lub sauternes. Dobrze komponuje się z owocami – np. w sałatkach, ale także w wypiekach.

Kozi ser pleśniowy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Warunki zakupu: zamówienia serów na wagę realizujemy dla gramatur będących wielokrotnością 10 dag. Minimalna ilość sera, którą można zamówić, to 20 dag (zamówienia mniejsze zostaną zwiększone do 20 dag). Podana kwota jest wartością orientacyjną, gdyż ostateczna gramatura może się nieznacznie różnić. Sery są pakowane próżniowo – zazwyczaj jako jeden kawałek o wadze zbliżonej do wybranej w zamówieniu. W przypadku, gdy dany produkt ma zostać przygotowany w specjalny sposób (np. zapakowany oddzielnie lub przesłany w postaci całego krążka), prosimy o zaznaczenie tego w formularzu zamówienia.